KookJij

Verse Tagliatelle met (Paarse) Broccoli en dunne Kaassaus

Een heerlijk verse tagliatelle met (paarse) broccoli en dunne kaassaus recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 1-4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Engeland
Keuken: Europese
Bron: Jamie O
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Verse Tagliatelle met (Paarse) Broccoli en dunne Kaassaus te bereiden

Vermeng de bloem met de eieren, kneed net zolang totdat het een niet plakkerig, goed vervormbaar deeg is, Als het te droog is nog een ei erbij of een deel ervan, te plakkerig wat bloem toevoegen.
Maak van het deeg een bal en deel hem in vieren.
Je kunt dan zelf kiezen voor hoeveel personen je het gerecht bereidt ( 1 pp) en de rest is in te vriezen (verpakt in plastic folie)
Pak een deel, maak het plat, niet te voorzichtig, en maak er mbv je pastamachine een mooi dun vel van (paar keer verstellen)
Gebruik nu de tagliatelle doorvoer en snijdt het deeg in dunne linten.
Je moet ze waarschijnlijk nog wat uit elkaar halen, en hang ze uit op een rek/stoelleuning of i.d. ,waarop ze vrij kunnen hangen. ( zelf heb ik een soort carouselletje daarvoor)
Ga door totdat je degewenste hh verwerkt hebt.
Breng ondertussen in een grote pan water aan de kook + wat zout.
Meng de kazen, met de creme fraiche in een kom.
Zet de kom op het omgekeerde deksel van de pan. (even uitproberen) en smelt de kaas (vrij snel klaar)
Snijd de roosje van de brocolli stam, (Ik knip ze)
Snijd alleen de allergrootste doormidden.
De kaas is inmiddels gesmolten, haal hem van de pan en meng de 2 eierdooiers + de tuinkruiden erdoor, breng op smaak met z/p.
Doe de broccoli en de pasta in het kokende water en laat 2-3 min doorkoken.
Giet de broccoli en de pasta af (houd een beetje kookvocht achter)
Hussel de pasta + broccoli door de kaassaus
( de hitte van de pasta laat de eierdooiers stollen)
Serveer zo snel mogelijk met een beetje parmazaan rasp erover en een scheutje olijfolie.

Mijn kookverhaal (Hans de vos)

Ik vind de recepten van Jamie altijd erg leuk en lekker.
Deze vond ik bijzonder en makkelijk klaar te maken.
Ook de tagliatelle maken is een proces op zich, als je het een paar keer doet valt het alles mee.
Ik had geen smeltkaas in huis, wel brie, dus heb dat verwerkt, prima!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

hns

hns zegt:
Liesbeth
Dat is ook een goede tip, maar het was zo snel klaar, dat ik het prima vond. Even gecheckt of de deksel op zn kop niet naar binnen kiepte, maar dat was niet het geval. Ik heb op mijn kookplaat ook een warmhoud stuk, had ook prima gelukt, maar dit vond ik wel leuk gevonden. grt Hans:):)
liesbeth Indemans

liesbeth Indemans zegt:
Kun je de kaas niet makkelijker "au-bain-marie" smelten of overzie ik nu iets?