Recept
« Terug naar recepten
					
						Varkensvlees met gember en citroengras
						PT60M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Varkensvlees met gember en citroengras
Een heerlijk varkensvlees met gember en citroengras recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									A Kluijt
								
																
									Bereidingstijd:
									 60 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Bijgerechten - Vlees
									Bevat per éénpersoons portie:
                  									
                  									240 kCal energie
34 Gram eiwit
11 Gram vet
																			
								
								34 Gram eiwit
11 Gram vet
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											3
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Indonesie
								
																								
									Keuken:
									Oosterse
								
																								
									Bron:
									Aziatisch koken
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
										 
											Ja
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Varkensvlees met gember en citroengras te bereiden
 De olie in grote pan verhitten op een middelhoog vuur.
Daarin de gember, chilipeper en sjalotjes in 3-4 min. zachtjes bakken. Varkensvlees in de pan doen en 4-5 min. meebakken tot het vlees van kleur verandert.
De stukjes tomaat, het citroengras, de limoenblaadjes en het zout toevoegen.
3-4 min. onder voortdurend roeren laten koken tot de tomaat zacht wordt.
Met het deksel op de pan op een laag vuur ongeveer 45 min. zachtjes laten koken tot het vlees gaar is. Geregeld roeren. Als het vlees dreigt aan te
branden, voeg dan 2 eetl. water toe. Vlees in een schaal overdoen en meteen serveren.
									Daarin de gember, chilipeper en sjalotjes in 3-4 min. zachtjes bakken. Varkensvlees in de pan doen en 4-5 min. meebakken tot het vlees van kleur verandert.
De stukjes tomaat, het citroengras, de limoenblaadjes en het zout toevoegen.
3-4 min. onder voortdurend roeren laten koken tot de tomaat zacht wordt.
Met het deksel op de pan op een laag vuur ongeveer 45 min. zachtjes laten koken tot het vlees gaar is. Geregeld roeren. Als het vlees dreigt aan te
branden, voeg dan 2 eetl. water toe. Vlees in een schaal overdoen en meteen serveren.
 
                    




 
					