KookJij

Varkenskoteletten met Perzik-Glacé

Een heerlijk varkenskoteletten met perzik-glacé recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4-6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Amerika
Keuken: Amerikaanse
Bron: Amerikaanse vriend
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Varkenskoteletten met Perzik-Glacé te bereiden

PEKELBAD :
Doe alle genoemde ingredienten bij elkaar in een pan en
breng dit an de kook.Roer tot een homogene vloeistof,haal
van het vuur e laat afkoelen.
PEKELEN :
Dep de koteletten goed droog en dompel het vlees onder in de pekel (in een kom,plastic doos,plastic zak,enz.Zolang
het vlees maar volledig wordt bedekt met pekel.
Laat minstens 4 uur staan tot maximaal 6 uur.
# In de tussentijd kan het azijn-perzik-glacé worden gemaakt :
Doe alle glaceer-ingredienten in een pan met dikke bodem en breng aan de kook en laat even doorpruttelen.
Zet apart.
#
Als het vlees klaar is met pekelen,uithalen,droogdeppen,
inkwasten met wat olijfolie en OP een gloeiend hete grill
(of ONDER een gloeiend hete grill) aan beide zijden
1 minuut verhitten.Hierna grill lager draaien en aan elke zijde 3-4 minuten verhitten.
#
Opdienen op voorverwarmde borden en ingestreken met
de weer verwarmde glaceervloeistof.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Wat drinken we erbij?
Bijvoorbeeld:
--->Rosé wijnen
--->Amerikaanse lichte Zinfandel wijnen
--->Italiaanse lichte Primitivo wijnen
--->Beaujolais
--->Lichte Barbera wijnen (Italie)
--->Pinot Noir uit de Elzas
--->Duitse Spätburgunder wijnen die geen hout hebben gehad

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst