Recept
« Terug naar recepten
					
						Varkenshaasje met groenten
						PT40M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Varkenshaasje met groenten
Kan zelfs als feestmaal opgediend worden.
            
            
					
									Recept van:
									Jeannine Van Immerseel
								
																
									Bereidingstijd:
									 40 min
								
								
									Personen:
									2 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Belgie
								
																								
									Keuken:
									Belgische
								
																								
									Bron:
									Eigen recept
								
																								
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Varkenshaasje met groenten te bereiden
- Maak de groenten schoon, en snij deze in stukken van ong. 3 cm. Snij de aardappelen in blokjes.
- Verdeel het vlees in dikke schijven, bestrooi met gehakte knoflook, peper en zout.
- Verhit de helft van de boter en laat hierin de wortelen, uien en knolselder fruiten, gedurende 3 minuten, zonder te kleuren.
- Voeg de prei toe en laat 1 minuut meestoven, overgiet met 1 dl. water, kruid met peper en zout en laat 2 minuten sudderen.
- Voeg de aardappelblokjes toe en laat geheel onder deksel 20 minuten sudderen.
- Verhit de rest van de boter in de pan en bak het vlees naar smaak.
- Bestrooi de groenten met kervel of peterselie en dien op.
 
                    



 
					