Recept
« Terug naar recepten
Varkenshaas op Chinese Wijze
PT150M
Varkenshaas op Chinese Wijze
Het Chinese tintje in dit recept zit hem in de marinade en in het feit dat de varkenshaas in de oven wordt gegaard
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
150 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Varkenshaas op Chinese Wijze te bereiden
- Vouw de varkenshaasjes zodanig dat een overal even dike "vleesworst" wordt verkregen en bind de haasjes netjes op.
- Maak de marinade van de rest van de ingredienten en laat de varkenshaasjes daarin minstens 1 uur staan.
- Laat varkenshaasjes daarna uit druipen op een rekje en vang het marinade vocht weer op.
- Zet onderin de oven een opvangschaal en daar boven op een rek de varkenshaasjes.
- Bestrijk de varkenshaasjes regelmatig met het marinade vocht tijdens het roosteren. Laat de varkenshaas 30 minuten in de oven.
- Laat de haasjes dan uit de oven 10 minuutjes rusten onder een alu folie.
- Geef er gewokte groentes bij en witte rijst.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Geef er thee bij te drinken of anders een niet te zware rode wijn.