Recept
« Terug naar recepten
					
						Varkensgoulash met champignons
						PT45M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Varkensgoulash met champignons
Een heerlijk varkensgoulash met champignons recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Lambert de Bruijn
								
																
									Bereidingstijd:
									 45 min
								
								
									Personen:
									8 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											14
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Hongarije
								
																								
									Keuken:
									Balkan
								
																								
									Bron:
									
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Varkensgoulash met champignons te bereiden
 Dep de varkensfilet droog en halveer hem overlangs.Snijd de filet in dunne plakjes.Maak de champignons schoon en snijd deze ook in plakjes.Pel de sjalotten en halveer ze.Braad de spekblokjes in 1 el.hete olie aan en haal ze uit de pan.Verhit 2-3 el.olie met het braadvet en braad de varkensfilets in porties op hoog vuur aan.Breng het vles op smaak met peper en zout en haal ze uit de pan.Bak de sjalotjes en de champignons 2-3 min.in het braadvet.Strooi de bloem eroverheen en laat het lichtjes bruinen.Blus de sjalotjes en champignons af met 1.25 ml.water,wijn en de slagroom en breng het aan de kook.Voeg de bouillonblokjes en de tijm toe en laat het geheel 5 min.sudderen en regelmatig door roeren.Voeg het spek en het vlees toe en verwarm het weer.Breng de goulash op smaak met creme fraiche,zout en peper.Garneer de goulash met wat takjes of fijngehakte peterselie.
Lekker met gekookte,gebakken aardappelen en een gemengde salade.
									Lekker met gekookte,gebakken aardappelen en een gemengde salade.
                    
Helen zegt: