KookJij

Valencia rijst

Een heerlijk valencia rijst recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Japan
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Valencia rijst te bereiden

Rijst 10 minuten in koud water weken, afgieten,
afspoelen en weer afgieten.

Verhit op een matig vuur olie en boter in een pan.
Ui toevoegen en goubruin en zacht bakken; voeg rijst
toe en zet het vuur laag. Roer de rijst 2 minuten
tot hij goudkleurig is.

Sinaasappelschil, sinaasappelsap, sherry en
bouillon toevoegen en goed afgedekt aan de kook
brengen; eenmaal roeren. Vuur laag zetten en
afgedekt 8-10 minuten laten pruttelen tot
bijna al het vocht is opgenomen. Van het vuur
halen en 5 minuten afgedekt laten staan tot al het
vocht is opgenomen.

Met een vork de rijst losroeren en opdienen.


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst