Recept
« Terug naar recepten
					
						Uitjes alias gesmoorde sjalotten
						PT75M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Uitjes alias gesmoorde sjalotten
Een heerlijk uitjes alias gesmoorde sjalotten recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Jan A van der  Hoeden
								
																
									Bereidingstijd:
									 75 min
								
								
									Personen:
									12 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Bijgerechten - Groenten
- > Hapjes - Koud
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											2
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Italie
								
																								
									Keuken:
									Europese
								
																								
									Bron:
									Vrienden uit Italie
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Uitjes alias gesmoorde sjalotten te bereiden
 *Verhit de olijf olie met de boter in een grote pan en doe hierin de uien.Zet het vuur na 5 minuten laag en verwarm nog eens 5 minuten.
*Voeg veel peper toe en ietsje zout en blijf nog eens 10 minuten op laag vuur verwarmen
*Nu gaat de azijn erbij met de honing.Roer goed door.tot alles goed is gemengd.Nu de uien bedekken met het spek,deksel er op en 30-40 minuten laten smoren met zo nu en dan roeren.Uitjes mogen absoluut niet aanbakken en als dat dreigt te gebeuren giet er dan nog wat water en olie bij onder goed roeren.
*Uitjes moeten nu gaar zijn met beet. Zijn ze nog te hard,dan nog even doorgaan met verwarmen.
 
										*Voeg veel peper toe en ietsje zout en blijf nog eens 10 minuten op laag vuur verwarmen
*Nu gaat de azijn erbij met de honing.Roer goed door.tot alles goed is gemengd.Nu de uien bedekken met het spek,deksel er op en 30-40 minuten laten smoren met zo nu en dan roeren.Uitjes mogen absoluut niet aanbakken en als dat dreigt te gebeuren giet er dan nog wat water en olie bij onder goed roeren.
*Uitjes moeten nu gaar zijn met beet. Zijn ze nog te hard,dan nog even doorgaan met verwarmen.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Uitjes kunnen nu worden gebruikt als bijgerechtje (bv bij antipasta) of als snackje of als borrel hapje.
									 
                    





 
					