KookJij

Turkse roerbakschotel met kip en garnalen

Een heerlijk turkse roerbakschotel met kip en garnalen recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Wokken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Turkije
Keuken: Balkan
Bron: spar
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Turkse roerbakschotel met kip en garnalen te bereiden

Verwarm de rijst in de kommetjes gemakkelijk in de magnetron.
Kruid de kipreepjes met peper en zout en bak deze goudbruin en net gaar in een wokpan met de helft van de olijfolie.
Schep de kipreepjes uit de pan en houd ze even warm. Voeg de overige olijfolie toe aan de braadjus en verhit de olie op hoog vuur.
Roerbak de groenten samen met de fijngesneden Spaanse peper totdat de groenten net gaar zijn, maar toch nog krokant. Voeg de kipreepjes en de garnalen toe en verwarm het geheel goed door.
Meng in de tussentijd de boter en rozijnen met de gekookte rijst. Schep de rijst in kommetjes en druk het goed aan.
Keer de kommetjes rijst om op voorverwarmde borden en schep de roerbakschotel rondom.
Garneer het gerecht met gehakte peterselie of koriander.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst