KookJij

Turkse broodjes

Ze kunnen gewoon in de oven maar in de olie bakken is ook lekker dan lijkt het meer op een pasteitje
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 15 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Tapas
  2. > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Doriet Janssen
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Turkse broodjes te bereiden

Maak het deeg als brooddeeg en laat het afgedekt een uur rijzen. Rul het gehakt en de fijngesnipperde uien met de kruiden, nog even wachten met het bouillonpoeder, laat het mengsel goed gaar worden en schep het regelmatig om. Doe het megsel in een vergiet zodat het vet weg kan lopen en roer er dan het bouillonpoeder door en laat het even afkoelen. Verdeel het deeg in 30 partjes (ik weeg het deeg af) en rol ze op een met bloem bestoven aanrecht uit. Leg het lapje over de pasteivorm en leg er een flinke lepel vulling op. Bestrijk een deeghelft met ei en klap de vorm stevig dicht, snijd de deegresten aan de buitenkant weg. Leg ze op een met bakpapier belegde ovenschaal en bestrijk ze met geklopt ei. Bak ze in een voorverwarmde oven op 180°C.
Lekker met een zelfgemaakte knoflooksaus of gembersaus. Half mayonaise en half zure room met geperste knoflooktenen, beetje bieslook, Aromat , klein beetje suiker.
Voor de gembersaus ipv knoflook fijngehakte bakgember gebruiken.

Mijn kookverhaal (Doriet Janssen)

Dit is een pittige snack die er bij iedereen héél goed ingaat.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

devandelaartjes

devandelaartjes zegt:
Toprecept! Heerlijke pittige snack :-)
apu

apu zegt:
Echt krokant worden ze dan ook niet, de smaak is alleen anders, ik heb ze ook beide uitgeprobeerd, zowel oven als olie, maar bakken in olie heeft m'n voorkeur! Groetjes monique. (mijn naam was niet meer beschikbaar dus heb de naam van m'n kat maar gebruikt haha)
doriet

doriet zegt:
Dank je Apu voor de tip is lekker krokant als een pasteitje.
apu

apu zegt:
In plaats van in de oven, bak ze eens in een flinke laag olie, echt heerlijk. Ik ben 12 jaar met een turkse man getrouwd geweest en heb deze tip van hem! Lekker!:):);)