KookJij

Recept voor Tortilla Espagnola

Een heerlijk tortilla espagnola recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 10 personen
Bevat per éénpersoons portie: ? kCal energie
? Gram eiwit
? Gram vet
? Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Spanje
Keuken: Europese
Bron: een spaans krantje
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

♥ schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes
♥kook de aardappelplakjes 5 min in water met zout.
♥plakjes uit laten lekken
♥verhit 2 eetl.olie in de pan en bak hierin de ui 2 min (niet laten kleuren)
♥voeg de aardappelplakjes toe en bak ze omscheppend in 10 min,goudgeel.
♥bestrooi met peper en zout.
♥klop de eieren los met peper en zout en schep de plakjes door het ei.
♥verhit de koekenpan met 2 eetl.olie opnieuw en bak de aardappel-eimengsel op hoog vuur in ca 3 min.tot de onderkant goudgeel is.
♥met een deksel de tortilla omkeren en de andere kant goudgeel bakken
♥snijd de tortilla in 10 punten

Mijn kookverhaal (Barbara Metz-Saffrie)

Valt altijd in de smaak

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst