Recept
« Terug naar recepten
					
						Torentje met lamshaas en portsaus
						PT60M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Torentje met lamshaas en portsaus
Een heerlijk gerecht met lamshaas en portsaus.
            
            
					
									Recept van:
									Bert Allers
								
																
									Bereidingstijd:
									 60 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Hoofdgerechten - Vlees
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											6
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									kookclub
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Torentje met lamshaas en portsaus te bereiden
- Puree: 
 • Schil de knolselderij en snijd hem in stukken. Schil de aardappels.
 • Kook de knolselderij en de aardappels afzonderlijk tot ze gaar zijn.
-  Saus: 
 • Maak de sjalotten schoon, hak ze fijn en zet ze in boter aan.
 • Voeg de port en de bouillon toe en kook het vocht in tot de gewenste dikte.
 • Zeef de saus.
 • Voeg de room culinair toe en breng de saus op smaak met zout en peper.
- Groente: 
 • Borstel de paddenstoelen schoon en snijd ze in stukjes.
 • Blancheer de peultjes beetgaar in water met zout.
- Puree: 
 • Pureer de gekookte aardappels, voeg een klontje boter en een scheutje room too
 • Pureer ook de knolselderij, opsmaak maken met peper, zout en een klontje boter.
 • Meng de helft van de aardappelpuree met de gekookte knolselderij en breng dit op smaak met nootmuskaat, zout en peper.
 • Voeg de truffelolie bij de rest van de puree toe en breng dit op smaak.
- Vlees: 
 • Bestrooi de lamshaasjes met zout en peper en rooster ze in een grillpan met wat boter.
 • Laat het enkele minuten rusten en snijd de haasjes een keer schuin door.
- Groente: 
 • Bak de paddenstoelen in een pan met boter. Breng ze op smaak met zout en peper.
 • Stoof de peultjes heel kort in een pan met wat boter en suiker.
 
                    





 
					 
									
Joan zegt: