KookJij

Recept voor Torentje met lamshaas en portsaus

Een heerlijk gerecht met lamshaas en portsaus.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

  1. Puree:
    • Schil de knolselderij en snijd hem in stukken. Schil de aardappels.
    • Kook de knolselderij en de aardappels afzonderlijk tot ze gaar zijn.
  2.  Saus:
    • Maak de sjalotten schoon, hak ze fijn en zet ze in boter aan.
    • Voeg de port en de bouillon toe en kook het vocht in tot de gewenste dikte.
    • Zeef de saus.
    • Voeg de room culinair toe en breng de saus op smaak met zout en peper. 
  3. Groente:
    • Borstel de paddenstoelen schoon en snijd ze in stukjes.
    • Blancheer de peultjes beetgaar in water met zout.
  4. Puree:
    • Pureer de gekookte aardappels, voeg een klontje boter en een scheutje room too
    • Pureer ook de knolselderij, opsmaak maken met peper, zout en een klontje boter.
    • Meng de helft van de aardappelpuree met de gekookte knolselderij en breng dit op smaak met nootmuskaat, zout en peper.
    • Voeg de truffelolie bij de rest van de puree toe en breng dit op smaak.
  5. Vlees:
    • Bestrooi de lamshaasjes met zout en peper en rooster ze in een grillpan met wat boter.
    • Laat het enkele minuten rusten en snijd de haasjes een keer schuin door. 
  6. Groente:
    • Bak de paddenstoelen in een pan met boter. Breng ze op smaak met zout en peper.
    • Stoof de peultjes heel kort in een pan met wat boter en suiker.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Joan

Joan zegt:
Ik ga dit recept maken met asperges i.p.v. met peultjes. Dan wordt het een leuk paasrecept.
bertal

bertal zegt:
D.Jonkheim,
Dan zeker maken en aan de slag. Dan kan je het ook proeven.
succes.:);)m.v.g. Bert
D Jonkheim

D Jonkheim zegt:
Lijkt me lekker.
bertal

bertal zegt:
M.Leijten,
Fijn dat het gesmaakt heeft.m.v.g. Bert:);)
M. Leijten

M. Leijten zegt:
Heerlijk dit lamshaasrecept.