Recept
« Terug naar recepten
					
						Tonijnrolletjes
						PT30M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Tonijnrolletjes
Een heerlijk tonijnrolletjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Marijke Geurts
								
																
									Bereidingstijd:
									 30 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											2
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Belgie
								
																								
									Keuken:
									Belgische
								
																								
									Bron:
									libelle
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Tonijnrolletjes te bereiden
1. Snij de tonijn in 4 plakjes van 0,5 cm (dat gaat makkelijk als u de vis eerst lichtjes invriest). Of vraag aan de vishandelaar om 'm te snijden. 
2. Hak het kreeftenvlees in kleine stukjes en vermeng het met de mayonaise, de bieslook, peper en zout.
3. Leg op een groot vel plasticfolie een plak tonijn en schep er in het midden wat van het mengsel op. Trek de folie strak en rol 'm stevig dicht (hou de vulling tegen met de vingers). Draai de uiteinden strak dicht als een bonbon. Maak zo vier rolletjes. Leg ze een nacht in de koelkast.
4. Snij de rolletjes doormidden en duw ze pas dan voorzichtig uit de folie. Schik ze per twee op de borden.
Voor de dressing:
enkele druppels citroensap
wat geraspte citroenschil (zeste)
1/4 bosje koriander
Snipper de koriander en vermeng die met de olijfolie, enkele druppels citroensap en wat citroenzeste. Lepel de dressing bij de rolletjes en werk af met sesamzaadjes en scheutjes.
Tip
U kunt de kreeft ook vervangen door rivierkreeftjes, een blikje krab, scampi of grijze garnalen. Niet zo'n tonijnfan? Probeer het dan met plakjes rauwe of gerookte zalm of gerookte heilbot.
									2. Hak het kreeftenvlees in kleine stukjes en vermeng het met de mayonaise, de bieslook, peper en zout.
3. Leg op een groot vel plasticfolie een plak tonijn en schep er in het midden wat van het mengsel op. Trek de folie strak en rol 'm stevig dicht (hou de vulling tegen met de vingers). Draai de uiteinden strak dicht als een bonbon. Maak zo vier rolletjes. Leg ze een nacht in de koelkast.
4. Snij de rolletjes doormidden en duw ze pas dan voorzichtig uit de folie. Schik ze per twee op de borden.
Voor de dressing:
enkele druppels citroensap
wat geraspte citroenschil (zeste)
1/4 bosje koriander
Snipper de koriander en vermeng die met de olijfolie, enkele druppels citroensap en wat citroenzeste. Lepel de dressing bij de rolletjes en werk af met sesamzaadjes en scheutjes.
Tip
U kunt de kreeft ook vervangen door rivierkreeftjes, een blikje krab, scampi of grijze garnalen. Niet zo'n tonijnfan? Probeer het dan met plakjes rauwe of gerookte zalm of gerookte heilbot.
 
                    





 
					