KookJij

Tongschar met gekonfijt rood witloof, asperges en zurkelsaus

Een heerlijk tongschar met gekonfijt rood witloof, asperges en zurkelsaus recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Thailand
Keuken: Oosterse
Bron: vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tongschar met gekonfijt rood witloof, asperges en zurkelsaus te bereiden


Het witloof doormidden snijden en het harde gedeelte met een bittere smaak verwijderen. Het witloof in stukjes van 1 cm snijden, aanstoven in olijfolie en kruiden met peper, zout en nootmuskaat. Op het laatst 1 dessertlepel kristalsuiker toevoegen om het witloof op laag vuur te konfijten.
De asperges met de mandoline in zeer fijne sliertjes snijden, vijf minuten op ijswater leggen om ze krokant te laten worden, uithalen, droogdeppen, kruiden met peper en zout en mengen met een beetje olijfolie.
De zurkel in dunne slierten snijden.
De tongscharfilets kruiden met peper en zout, dichtplooien en zeer kort (+/- 2 min.) pocheren in 1 dl witte wijn met de fijngesneden sjalot. De vis uithalen en warm houden.
Voor de saus: het pocheervocht tot de helft inkoken, de room toevoegen en op het laatst de helft van de zurkelsliertjes, juist voor het afwerken van saus met 100 g malse boter.
In het midden van het bord het gekonfijt witloof schikken, daarop wat zurkel strooien, dan de tongscharfilet, terug wat zurkel en tenslotte een bosje gemarineerde asperges. De zurkelsaus rond het torentje lepelen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst