Tomatensoep is van alle soepen de populairste soort. Een kok van cateraar Albron heeft het recept hiervoor zo samengesteld dat het aan de criteria van het Vinkje voldoet
Dit recept is door een voedingskundige getoetst en voldoet met de beschreven ingrediënten en bereidingswijze aan alle gestelde eisen. Indien je zelf de hoeveelheden of ingrediënten aanpast kan het zijn dat het gerecht niet meer voldoet.
									
Recept
« Terug naar recepten
					
						Tomatensoep met prei en basilicum (Het vinkje)
						PT30M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Tomatensoep met prei en basilicum (Het vinkje)
Fijn dat lekker ook zo gezond kan zijn.
Houd je van soep als voorgerecht, maar wil je wel een gezondere variant?  Probeer in dat geval eens deze tomatensoep met prei en basilicum.
            
            
					
									Recept van:
									Wilmie Willemse
								
																
									Bereidingstijd:
									 30 min
								
								
									Personen:
									5 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Soepen - met Groente
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Europese
								
																								
									Bron:
									Internet
								
																								
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Tomatensoep met prei en basilicum (Het vinkje) te bereiden
- Snij de prei en basilicumblaadjes fijn.
 - Bereid de groentebouillon, voeg de tomaten uit blik toe en blender de soep (er mogen nog stukjes inzitten).
 - Breng de soep tegen de kook aan en breng deze op smaak met zout en peper, maar gebruik niet meer dan 1 theelepel zout.
 - Voeg als laatste de prei en crème fraîche toe.
 
                    