KookJij

Tomaten - Bieten Soep met Komijn

Heerlijke kruidige bietensoep, de komijn zorgt voor een verrassende variatie op de standaard bieten soep.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - Koude
  2. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Franse collega
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tomaten - Bieten Soep met Komijn te bereiden

1).Verhit de olie in een flinke pan met dikke bodem en fruit daarin aan gedurende 5 minuten de uien en knoflook.
2).Voeg dan toe de in brunoise gesneden tomaat en in kleine blokjes gesneden bietjes met de tomatenpuree en bak dat door tot de tomaten en bietjes hun vocht afgeven.
3).Voeg dan toe de peper, zout en komijn en roer goed door.
4).Voeg dan toe de bouillon en laat 10 minuutjes zachtjes koken
5).Zet de staafmixer er in en pureer grondig
6).Verhit de soep opnieuw en breng op smaak.
7).Verdeel de soep over de kommen en geef er een flinke dot crême fraiche op en garneer af met de peterselie
8).Desnoods nog een snuifje djinten er over strooien.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Geef hierbij een droge rosé wijn.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Nadine

Nadine zegt:
Deze bietensoep hebben wij gister gemaakt, de soep was erg lekker! Wij hebben de soep alleen niet gepureerd en nog een rode peper toegevoegd. Bedankt voor dit recept!