KookJij

Toefjes van aardappel en aardpeer

Deze aardappeltoefjes met aardpeer zijn een heerlijke variant op de gewone pommes duchess. De smaak van de aardpeer is heerlijk (beetje aards) maar niet overheersend. Bovendien zijn ze gemakkelijk van te voren voor te bereiden door ze voor te bakken (ongeveer helft van de oventijd).
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Smulweb kerstbox
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Toefjes van aardappel en aardpeer te bereiden

  1. Haal de bakplaat uit de oven en verwarm deze voor op 200 graden C.
  2. Breng water aan de kook. Was en schil de aardappelen en de aardperen. Doe de aardappelen in de pan en voeg na 5 minuten de aardperen toe. Laat het geheel nog 10 minuten koken. (Prik met een vork om te controleren of alles zacht genoeg is om fijn te stampen.)
  3. Knip de bieslook fijn.
  4. Giet de aardappelen/aardperen af en stamp of pureer het geheel fijn en voeg een ei toe. Voeg bieslook en de room beetje bij beetje toe maar pas op dat het geheel niet TE nat wordt. (Gebruik eventueel minder room dan aangeven staat.) Meng het geheel goed door elkaar zodat een luchtige puree ontstaat. Maak op smaak met peper en zout.
  5. Doe bakpapier op de bakplaat. Schep de puree in de spuitzak en maak torentjes op de bakplaat. Zet de bakplaat in het midden van de oven en bak de aardappeltoefjes in 30 minuten goudbruin. (Eventueel voorbakken 15 minuten en later afbakken nog eens ongeveer 15 minuten.)

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst