KookJij

Thaise penang curry met rundvlees

Een heerlijk thaise penang curry met rundvlees recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 70 min
Personen: 2/3 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Thailand
Keuken: Oosterse
Bron: onoffspices.nl
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Thaise penang curry met rundvlees te bereiden


Snij het vlees in stukken van 5 cm.
Verhit 100ml kokosroom en stoof het vlees hierin een uurtje.
Maak een Thaise penang curry door 300 ml kokosroom te verhitten met de penang curry pasta.
Voeg het vlees zonder het kokosroom toe aan je penang curry.
Kook de penang curry in totdat deze dik is en het vet van de koksroom op de curry zichtbaar is.
Controleer of het vlees gaar is en breng op smaak met palmsuiker en vissaus.
Serveer met gestoomde jasmijnrijst.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

fijnproever

fijnproever zegt:
Hallo bollehans, staat toch duidelijk vermeld "Voeg het vlees zonder het kokosroom toe", dus deze wordt verder niet meer gebruikt;)
bollehans

bollehans zegt:
Het is mij niet duidelijk wat er met de 100ml kokosroom gebeurd nadat het vlees hierin is gestoofd.
Gooi je dit weg?