Recept
« Terug naar recepten
					
						Thaise noedels met zalm 
						PT40M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Thaise noedels met zalm
Een heerlijk thaise noedels met zalm  recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Yvonne Loch
								
																
									Bereidingstijd:
									 40 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											8
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Thailand
								
																								
									Keuken:
									Oosterse
								
																								
									Bron:
									
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
										 
											Ja
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Thaise noedels met zalm te bereiden
  Bereiding
1. Leg de zalm in een enkele laag in een ondiepe schaal. Meng in een kleine kom knoflook, citroengras, chili's, limoensap, thaise vissaus en zonnebloemolie door elkaar. Giet dit over de zalm en dek de schaal af, 30 minuten op een koele plaats laten staan.
2. Maak intussen de pad thai noedels: kook de noedels in gezouten water gaar volgens de aanwijzing op het pak. Laat het daarna uitlekken en spoel het na met koud water. Opnieuw laten uitlekken. Verhit de arachide- en zonnebloemolie in een wok. Voeg de sjalot en knoflook toe en fruit deze in 1 à 2 min. lichtbruin. Voeg de chili's, vissaus, limoensap en suiker toe, kook ze 30 sec. mee en haal de wok van het vuur. Omschudden met de noedels, de helft van de lente-ui, tauge en pinda's. apart zetten.
3. Overtollige marinade van de zalm schrapen en de zalm grillen in 6 à 8 minuten op halfhoog vuur tot ze gaar zijn, draai ze 1x om.
4. Strooi de koriander en de rest van de lente uitjes over de pad thai noedels. Zalm op de noedels leggen en serveren.
  
									1. Leg de zalm in een enkele laag in een ondiepe schaal. Meng in een kleine kom knoflook, citroengras, chili's, limoensap, thaise vissaus en zonnebloemolie door elkaar. Giet dit over de zalm en dek de schaal af, 30 minuten op een koele plaats laten staan.
2. Maak intussen de pad thai noedels: kook de noedels in gezouten water gaar volgens de aanwijzing op het pak. Laat het daarna uitlekken en spoel het na met koud water. Opnieuw laten uitlekken. Verhit de arachide- en zonnebloemolie in een wok. Voeg de sjalot en knoflook toe en fruit deze in 1 à 2 min. lichtbruin. Voeg de chili's, vissaus, limoensap en suiker toe, kook ze 30 sec. mee en haal de wok van het vuur. Omschudden met de noedels, de helft van de lente-ui, tauge en pinda's. apart zetten.
3. Overtollige marinade van de zalm schrapen en de zalm grillen in 6 à 8 minuten op halfhoog vuur tot ze gaar zijn, draai ze 1x om.
4. Strooi de koriander en de rest van de lente uitjes over de pad thai noedels. Zalm op de noedels leggen en serveren.
 
                    





 
					