KookJij

Thaise kokos soep met visballetjes (Tom Kha Talee)

Een heerlijk thaise kokos soep met visballetjes (tom kha talee) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 2/3 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vis
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Thailand
Keuken: Oosterse
Bron: onoffspices.nl
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Thaise kokos soep met visballetjes (Tom Kha Talee) te bereiden


Breng de kokosmelk met de visbouillon aan de kook.
Voeg de Tom Kha kruidenpasta en de oesterzwammen toe.
Verhit op hoog vuur en voeg de visballetjes toe.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

liesbeth222

liesbeth222 zegt:
Schijnt dus niet echt ongezond te zijn. Ik las dit stukje waarin dat wordt uitgelegd,gelukkig maar want ik ben gek op kokos!:
Kokos is erg gezond om regelmatig te eten!
Bijna alles van de kokosboom kan worden gebruikt door mensen. Vooral de kokosnoten worden gebruikt voor consumptie. De mensen waarvan u hebt horen zeggen dat kokos vol verzadigde vetten zitten, hebben volkomen gelijk. Maar als ze erbij zeggen dat het daarom ongezond is, moeten we ze verbeteren. De verzadigde vetten in kokos(olie) bestaan namelijk grotendeels uit middellange vetzuurketen. Dit heeft als gevolg dat de lever de kokos(olie) erg snel kan afbreken. Dit heeft vooral een positief effect op ons metabolisme, omdat dit hierdoor versnelt wordt.
Het eten en/of drinken van kokos heeft nog meer voordelen. Zo zit het vlees van de kokosnoot bomvol vezels. Deze zijn erg belangrijk voor een gezond darmstelsel en werken als een soort 'smeermiddel' voor de darmen. Ook de spijsvertering heeft baat bij de vezels in kokos. In 100 gram kokosvlees zit 12 a 14 gram aan vezels. Aanbevolen wordt om dagelijks zo'n dertig gram aan vezels te eten, waarbij kokos dus prima in kan voorzien.
Kokos zitten naast deze vezels ook bomvol vitamines en mineralen. Deze zijn essentieel voor het goed functioneren van ons lichaam. Er zit o.a. veel vitamine B11 in kokos.
In kokos zitten veel anti-oxidanten, die ook erg gezond zijn voor ons lichaam. Anti-oxidanten beschermen ons lichaam tegen vrije radicalen, die o.a. ziektes als kanker kunnen veroorzaken. Daarnaast verhogen deze vrije radicalen de kans op hart- en vaatziektes. Het consumeren van kokos verkleint deze kans.:)
Gerard van der Leeuw

Gerard van der Leeuw zegt:
Best lekker, maar wel ongezond: kokos is een van de meest ongezonde producten: ongezond, vet. Niet te veel eten dus.... De visballetjes heb ik vervangen door stukjes kabeljauw. Heerlijk.