KookJij

Tarte Tatin Tania

Een heerlijk tarte tatin tania recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tarte Tatin Tania te bereiden

Het bakpapier in het bakblik leggen zodat er opstaande randen ontstaan. (Plooien van het bakpapier in de rand zijn niet te voorkomen)
De appels schillen, in kwarten snijden en van klokhuis ontdoen. Nogmaals de appelparten in de lengte doorsnijden. De appelpartjes met de bolle kant naar beneden in het bakblik leggen en bestrooien met kaneel.

De boter smelten en de yoghurt en suiker er doorheen roeren. Het ei en een snufje zout toevoegen en nog eens goed doorroeren. Bloem, griesmeel en bakpoeder er doorheen werken en de massa uitgieten over de appel.
25 minuten in een voorverwarmde oven 200°C plaatsen.
Na het bakken de taart voorzichtig ondersteboven op een schaal leggen en heel voorzichtig het bakpapier van de taart afhalen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

corticobulbair

corticobulbair zegt:
Ik maak deze taart al jaren, maar ik heb een recept waarbij ik een lap deeg moet rollen en eroverheen vouwen en een gaatje in het midden moet prikken. Deze maak ik idd altijd in een siliconenvorm en is echt heerlijk en populair! Maar... deze ga ik zeker ook es proberen, bedankt Tania!
lotte1

lotte1 zegt:
Tania, ontzettend lekker. Ik denk alleen dat mijn mengsel iets te dik was, de "gaatjes" tussen de appels waren niet helemaal opgevuld. Misschien dat ik de volgende keer iets meer yoghurt (of melk)kan nemen zodat ik het kan uitgieten.:)
Tania

Tania zegt:
Dag Nicolette, Ik heb juist heel bewust gekozen voor een springvorm en bakpapier omdat er in de siliconenvorm makkelijker wat zou kunnen blijven plakken of hangen wanneer de taart gestort moet worden. Het bakpapier voorkomt dit en is er later heel voorzichtig alsnog af te halen. ;)
Nicolette Breunisse

Nicolette Breunisse zegt:
Hoi Tania,
Het klinkt als een heel lekker recept, dat ik zeker zal proberen:p
Maar is het een idee om zo'n siliconen bakvorm te nemen? Dan heb je, denk ik, geen bakpapier meer nodig.....
groetjes, Nicolette