KookJij

Tarte au rhum

Een heerlijk tarte au rhum recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: reis om de wereld
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tarte au rhum te bereiden

Spreid het deeg uit in een goed beboterde taartvorm. Werk het deeg wat uit op de rand van de vorm. Bespikkel het royaal met boter. Bestrooi het met suiker en giet er de rum en het water bij. Bak het in een zeer hete oven van 225 graden.
Zeef de bloem met het zout in een kom; snijd hierin de boter met twee messen in stukken. Voeg de suiker en bij kleine hoeveelheden tegelijk het water toe. Roer het geheel met een mes tot een samenhangende massa. Kneed er met de vingertoppen een soepel deeg van, vorm dit tot een bal en laat het afgedekt minimaal een half uur op een koele plaats rusten. Het deeg is beter te verwerken als u het een dag van tevoren klaarmaakt.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst