Recept
« Terug naar recepten
					
						Tarte au rhum
						PT60M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Tarte au rhum
Een heerlijk tarte au rhum recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Marijke Geurts
								
																
									Bereidingstijd:
									 60 min
								
								
									Personen:
									6 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											4
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Frankrijk
								
																								
									Keuken:
									Europese
								
																								
									Bron:
									reis om de wereld
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Tarte au rhum te bereiden
 Spreid het deeg uit in een goed beboterde taartvorm. Werk het deeg wat uit op de rand van de vorm. Bespikkel het royaal met boter. Bestrooi het met suiker en giet er de rum en het water bij. Bak het in een zeer hete oven van 225 graden.
Zeef de bloem met het zout in een kom; snijd hierin de boter met twee messen in stukken. Voeg de suiker en bij kleine hoeveelheden tegelijk het water toe. Roer het geheel met een mes tot een samenhangende massa. Kneed er met de vingertoppen een soepel deeg van, vorm dit tot een bal en laat het afgedekt minimaal een half uur op een koele plaats rusten. Het deeg is beter te verwerken als u het een dag van tevoren klaarmaakt.
 
									Zeef de bloem met het zout in een kom; snijd hierin de boter met twee messen in stukken. Voeg de suiker en bij kleine hoeveelheden tegelijk het water toe. Roer het geheel met een mes tot een samenhangende massa. Kneed er met de vingertoppen een soepel deeg van, vorm dit tot een bal en laat het afgedekt minimaal een half uur op een koele plaats rusten. Het deeg is beter te verwerken als u het een dag van tevoren klaarmaakt.
 
                    





 
					