KookJij

Recept voor Tarbotmoot met dragon gebakken in boter op aardappel

Een heerlijk tarbotmoot met dragon gebakken in boter op aardappel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee

Bereiding

Bereiding

Snijd de geschilde aardappelen in de lengte doormidden en kook ze in gezouten water. Giet de aardappelen af en laat ze wat uitdampen. Pureer de aardappelen en voeg de (koude) boter toe. Schenk al roerend de gekookte melk bij de puree en voeg de nootmuskaat en het zeezout toe.
Snijd de randen van de vinnen, was de tarbot en dep hem droog met keukenpapier. Snijd de vis inclusief graten in 4 stukken (2x). Bestrooi de stukken met zeezout. Verhit de olie in een koekenpan en leg de vismoten er op de donkere zijde in. Bak ze vijf minuten. Keer de vis en trek met een lepel voorzichtig de donkere huid eraf. Bak de vis nog eens 5 minuten. Verwijder de olie uit de pan en doe de boter erin. Schep de gesmolten boter over de vis. Snijd dragon takjes grof en strooi ze over de vis. Besprenkel de vis met citroensap en overgiet hem nogmaals met het bakvocht. Schenk de warme visbouillon erbij. Verdeel de vis en de puree over de warme borden. Begiet nogmaals met het bakvocht.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst