Recept
« Terug naar recepten
					
						Tapas: kip in knoflookolie (Pollo al ajillo)
						PT20M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Tapas: kip in knoflookolie (Pollo al ajillo)
Een heerlijk gerechtje dat niet mag ontbreken bij een tapas avondje. Snel en makkelijk te maken dus je hoeft zelf niet lang in de keuken te staan.
Schrik niet van de hoeveelheid knoflook want dat is juist wat dit gerecht zo lekker maakt.
Traditioneel wordt dit gerecht met de vingers gegeten, maar pas op dat je je vingers er niet bij op eet.
            
            
					
									Recept van:
									Wilmie Willemse
								
																
									Bereidingstijd:
									 20 min
								
								
									Personen:
									8 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Hapjes - Warm
- > Hoofdgerechten - Tapas
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Spanje
								
																								
									Keuken:
									Mediterrane
								
																								
									Bron:
									 Een Spaans boekje over tapas. Aangepast, zelf klaargemaakt en gefotografeerd.
								
																								
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Tapas: kip in knoflookolie (Pollo al ajillo) te bereiden
- Snijd de kip in stukjes en kruid het met peper en zout.
- Verwarm de olie in een pan en braad de kip aan alle kanten aan.
- Voeg de gehakte knoflook toen en bak de kip aan alle kanten goudbruin.
- Blus het geheel af met de wijn en laat het nog even op een klein pitje sudderen totdat de kip gaar is en de wijn ingekookt.
- Warm (heet) serveren.
 
                    





 
					
