Recept
« Terug naar recepten
					
						Tajine van lamsvlees en lentegroenten
						PT60M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Tajine van lamsvlees en lentegroenten
Een heerlijk tajine van lamsvlees en lentegroenten recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Erwin Elens
								
																
									Bereidingstijd:
									 60 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Hoofdgerechten - Tajine
 - > Hoofdgerechten - Vlees
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Marokko
								
																								
									Keuken:
									Afrikaanse
								
																								
									Bron:
									Yunomi
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Tajine van lamsvlees en lentegroenten te bereiden
  Snij het vlees in grove stukken. Pel de ui en snij hem in dunne schijfjes.
Snij de knoflookteentjes in plakjes.
Maak de worteltjes schoon en snij ze schuin in stukken van 2 cm.
Halveer de suikererwten en snij de tomaten in stukjes.
Kruid het vlees naar smaak met de shoarmakruiden, kaneel, peper en zout.
Schep de Solo en de groenten erdoor.
Voeg 3 eetlepels water toe.
Zet het deksel op de tajine en laat het vlees in 45-60 minuten gaar worden op een zacht vuurtje.
Schep het gerecht regelmatig om.
Proef de tajine op smaak en kruid bij met zout en peper.
									Snij de knoflookteentjes in plakjes.
Maak de worteltjes schoon en snij ze schuin in stukken van 2 cm.
Halveer de suikererwten en snij de tomaten in stukjes.
Kruid het vlees naar smaak met de shoarmakruiden, kaneel, peper en zout.
Schep de Solo en de groenten erdoor.
Voeg 3 eetlepels water toe.
Zet het deksel op de tajine en laat het vlees in 45-60 minuten gaar worden op een zacht vuurtje.
Schep het gerecht regelmatig om.
Proef de tajine op smaak en kruid bij met zout en peper.
                    