-
Omelette Siberienne - gebakken ijs
Categorie: ijs, Kerst
30 min
Ingredienten: 1 cake van 500-600 g of, 1 pak lange vingers, 4 eetlepels sinaasappellikeur (Grand Marnier of Cointreau, naar eigen smaak), 5 eiwitten (200 g), 400 g suiker, 1 ltr vanille- of karamelijs, 2 eetlepels cognac of veel ster...
-
Dessert: ijsje met advocaat en chocoladesaus met heerlijke aardbeien uit de tuin
Categorie: ijs
5 min
De eerste aardbeien geoogst.
Ingredienten: 4 bollen vanille ijs, chocolade saus, advocaat, 10 tal aardbeien
-
Chocolate chip - Cookie ijs
Categorie: ijs
45 min
Ingredienten: - 250g mascarpone, - 250ml volle melk, - 100g lichte rietsuiker, - 150g chocolate chip cookies, verkruimeld
-
Hazelnoot Parfait
Categorie: Koud, ijs
60 min
Ingredienten: suiker / poedersuiker 200 gr, 4 hele eieren, 8 eidooiers, gemalen hazelnoten 100 gr, likeur (naar smaak), slagroom 1 ltr
-
Ijs van gerookte zalm met dille
Categorie: ijs
45 min
Ingredienten: 100 gram gerookte zalm, 300 ml slagroom, sap van 1/2 citroen, 1 el vloeibare glucose, 2 el gehakte dille, zout, versgemalen zwarte peper
-
Es Tjampoer ( geschaafd ijs met tropische vruchten
Categorie: ijs
20 min
Ingredienten: 1/2 glas tropische vruchten, ijsblokjes, Scheutje Curacao likeur
-
Cassata alla siciliana (cassata-ijs met bigarreaux)
Categorie: ijs
30 min
Ingredienten: LEES EERST DE INFO, 0,5 liter vanille(room) ijs of slagroomijs, 0,5 liter chocolade-ijs (aardbeienijs kan ook), 40 gram bigarreaux, 40 gram sucadesnippers of blokjes, 40 gram oranjesnippers (zie kookverhaal), 2 el marasq...
-
Sorbet van Hoegaarden witbier
Categorie: ijs
45 min
Ingredienten: Benodigd:, 300 gram suiker, Water, 4 flesjes Hoegaarden Witbier, Sap van 1 citroen, 4 grote eetlepels room, Mandarin Napoleon, Voor de garnering:, 11 stukjes citroen, 11 mintblaadjes
-
Kersenroomijs
Categorie: ijs, Koud
45 min
Ingredienten: Een pot kersen zonder pit (360 gram), 300 ml slagroom, 2 eierdooiers, 25 gram kristalsuiker
-
Bloedsinaasappel granita
Categorie: ijs, Granita
15 min
Ingredienten: 1 ltr. bloedsinaasappelsap, 2 el. citroensap, 100 gr. fijne suiker
-
Kersensorbet met kriek Lambic
Categorie: ijs
45 min
Ingredienten: 1,5 pot kersen (pot á 280 gram), 4 el Kirsch, 1,5 el suiker, 3 el limoensap, 4,5 dl kriek Lambic
-
Feestelijk toetje vergezeld van een glaasje likeur
Categorie: Koud, ijs
15 min
Onze slijter had een doosje stroopwafel likeur besteld voor de feestdagen. Toen kreeg ik een idee voor een feestelijk nagerecht.
Ingredienten: boeren room ijs (vanille), slagroom, mini stroopwafels , stroopwafel likeur, stroopwafel dressing
-
Dessert: cake verwend door ijsje met rabarbercompot
Categorie: Cake, ijs
5 min
Ingredienten: 5 schijven cake met rabarber en appel, 5 soeplepels rabarbercompot, 5 bollen vanille ijs, cacaopoeder
-
Dessert : afsluitertje
Categorie: ijs, Oud & Nieuw
5 min
Ingredienten: - 4 bollen citroensorbet, - een flinke scheut advocaat, - een flinke scheut amaretto, - een hand vol rozijnen, - 16 chips chocolade, - 4 fijne chocolade takjes
-
Bokkenpootjes ijstaart
Categorie: Taarten, ijs
20 min
Ingredienten: 2 pakken bokkenpootjes (koekjes), bekertje slagroom, 3 lepels suiker
Recept: Estofado de Buey (Spaanse runderstoofschotel)
Recept: Pate au foie gras met saus Monegask
Recept: Pate au foie gras met saus Monegask
Recept: Pate au foie gras met saus Monegask
Recept: Gehaktbroodje pikant
Recept: Brabantse balkenbrij
Recept: Magro con Tomate uit Andalusië
Recept: Magro con Tomate uit Andalusië
Recept: Magro con Tomate uit Andalusië
Recept: Magro con Tomate uit Andalusië
Recept: Magro con Tomate uit Andalusië
Recept: Gebraden varkensfricandeau met veenbessensaus
Recept: Gebraden varkensfricandeau met veenbessensaus
Recept: Baldadig Lekker Broodje Bal
Recept: Baldadig Lekker Broodje Bal