KookJij

Symphonie à l’Orange

Een heerlijk symphonie à l’orange recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 14 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: lescopains
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Symphonie à l’Orange te bereiden

Bavarois
1. De gelatine in koud water weken. De gelatine uitknijpen en in het opgewarmde sinaasappelsap oplossen. Het sap laten afkoelen. De room met de suiker half opkloppen en door het sinaasappelsap roeren. Het mengsel in ingevette vormpjes gieten en in de vriezer laten opstijven.
Gelei
2. De gelatine in koud water weken. Water en suiker 5 minuten laten inkoken en laten afkoelen. Het sap bij de suikeroplossing doen. Het geheel tot een siroop laten indampen. Vervolgens de uitgeknepen gelatine erin oplossen. De gelei laten afkoelen tot lauw en als een spiegel op koude borden gieten. Laten opstijven.
Tuilles
3. Het eiwit met de suiker loskloppen. De gezeefde bloem toevoegen.
4. De boter smelten en toevoegen. Verwarm een bakplaat voor. Hierop het mengsel uitstrijken in dunne rondjes van 12 cm, 4 per plaat. Het beslag tot lichtbruine koekjes bakken in de steamer op 180 graden. Lat het bakblik in de open oven liggen en vorm de warme koekjes op een glas tot bakjes en laat afkoelen.
Sorbet
5. Water met suiker 5 minuten laten koken Sinaasappelsap toevoegen en laten afkoelen. Alles in de sorbetière tot een luchtige sorbet draaien.
Flensjes
6. (Vlak voor het uitserveren bakken zodat ze in ieder geval nog tiède zijn) De gezeefde bloem bij de melk voegen en oproeren. Het beslag minstens 1 uur in de koelkast laten rusten. Het beslag tot flensjes bakken. De flensjes niet te groot maken (ongeveer 13 cm). De flensjes tot driehoekjes vormen. Eventueel in de bordenwarmkast warm houden
7. Met een zesteur reepjes van de sinaasappelen trekken en deze in suikerwater laten karameliseren.
Presentatie
Schep in iedere tuile een bol ijs en plaats deze in het midden van het bord. De bavarois (ruim van te voren uit de vriezer halen zodat bijna kamertemperatuur wordt bereikt) uit de vormen halen en met de flensjes op de borden schikken. Enkele reepjes sinaasappelschil op de bavarois leggen. Het geheel versieren met partjes sinaasappel, toefjes slagroom en munt. Voor het opdienen bestrooien met poedersuiker.Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst