KookJij

Sup hepire, soep met garnalen en kip

Een heerlijk sup hepire, soep met garnalen en kip recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4-6 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
  2. > Soepen - met Vis
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: krantje
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Sup hepire, soep met garnalen en kip te bereiden

Wrijf de ingrediënten voor de kruidenpasta in de vijzel.
(tjôbek)
Schil de cassave, kook het 15 min en prak het met een vork fijn.
Garnalen klein snijden.
Meng de helft v.d. kruidenpasta met de cassave + de garnalen en wat zout en vorm er kleine balletjes van.
Snijd de kipfilet in kleine blokjes.
Olie in de wok, de rest van de pasta fruiten (3 min.).
Kipblokjes erbij doen en 5 min. meefruiten.
Water toevoegen, garnalenballetjes erbij en kook de soep tot de balletjes komen bovendrijven.
Soep binden met de sagomeel.
Doe de kleingesneden bosuitjes er bij en proef of je nog wat suiker, en /of zout moet toevoegen.







Mijn kookverhaal (Barbara Metz)

Heb je geen sagomeel, gebruik dan aardappelzetmeel, maar
KIJK UIT de binding is iets anders, dus oordeel zelf wat jij een iets gebonden soep noemt.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst