Recept
« Terug naar recepten
Stoofpotje van aardappel en zeeduivel
PT20M
Stoofpotje van aardappel en zeeduivel
Een heerlijk stoofpotje van aardappel en zeeduivel recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
aardappel.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Stoofpotje van aardappel en zeeduivel te bereiden
Snijd de ongeschilde aardappelen in twee en hak de uien en de look fijn. Bak enkele minuten in wat boter (50 g) op een matig vuur. Voeg de aardappelen en de bouillon toe, plaats het deksel op de kookpot en breng aan de kook.
Snijd ondertussen de wortel en het preiwit in schijfjes en voeg toe aan het stoofpotje. Laat enkele minuten sudderen.
Snijd de zeeduivel in stukken van 5 cm en voeg eveneens toe aan het stoofpotje. Voeg de gehakte citroentijm toe en plaats het deksel weer op de kookpot. Laat 10 minuten sudderen tot alles gaar is.
Kruid met peper en zout en werk af met wat citroensap en een klontje boter.
Snijd ondertussen de wortel en het preiwit in schijfjes en voeg toe aan het stoofpotje. Laat enkele minuten sudderen.
Snijd de zeeduivel in stukken van 5 cm en voeg eveneens toe aan het stoofpotje. Voeg de gehakte citroentijm toe en plaats het deksel weer op de kookpot. Laat 10 minuten sudderen tot alles gaar is.
Kruid met peper en zout en werk af met wat citroensap en een klontje boter.