KookJij

Stoofperen met vanille, zoethout en VOC specerijen

Stoofpeertjes met witte wijn maak ik regelmatig maar deze keer heb ik voor de afwisseling eens een keer andere lekkere smaakjes toegevoegd. Het resultaat mag er dan ook zijn en blijven. Gooi het sap dat overblijft zeker nooit weg want dat zit, net als de peertjes, bomvol smaken. Als je het te sterk vind om zo naar binnen te slurpen doe het dan door de yoghurt, melk of karnemelk en je hebt zomaar een extra lekker toetje of drankje.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Stoofperen met vanille, zoethout en VOC specerijen te bereiden

  1.  Schenk de wijn in een pan en doe er de suiker, speculaaskruiden, steranijs en de vanille-, zoethout- en kaneelstokjes bij. Verwarm het geheel en laat het alvast trekken (15 minuten)
  2. Intussen schil je de peren en voeg die aan de vloeistof toe. De peertjes moeten onder staan, voeg indien nodig een beetje water toe.
  3. Laat dit op een klein pitje 1 tot 1 ½ uur zachtjes koken.
  4. Het kookvocht dikt dan in zodat het mooi stroperig wordt. 

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

Lekker bij stoofpotjes en wildgerechten. Ook erg lekker bij ijs, vanille vla of yoghurt

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst