KookJij

Stoofpeertjes

Een heerlijk stoofpeertjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 760 min
Personen: 4 - 6 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
  2. > Snacks - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Stoofpeertjes te bereiden

*Eén liter water aan de kook brengen met suiker, peer, citroen, kaneel en kardamom en nog 15 minuten laten doorpruttelen nadat de suiker is opgelost.
*Dan de peren verwijderen en de wijn bij de vloeistof gieten. De vloeistof nu laten inkoken tot die stroperig is geworden.
*De peren gaan er dan weer in en mogen minstens 12 uur daarin blijven staan, zo niet langer.
*Ondertussen kan de yoghurt uitlekken door een (neteldoekse) doek gedurende minstens 12 uur.
*Bij het opdienen een peertje zetten op een toefje yoghurt, bedruppelen met honing en daarop de amandelschaaf strooien.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

--->Zoals boven wordt het gerecht gebruikt als nagerechtje.
--->Zonder de yoghurt en honing aan te wenden bij bv een wild- of ander vleesgerecht.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst