KookJij

Stokvisballetjes

Een heerlijk stokvisballetjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: borrelhapjes
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Stokvisballetjes te bereiden

Breek de vis in stukjes en laat die 48 uur weken in een kom met net zoveel water dat ze onder staan,ververs het water 4 keer.Laat de vis uitlekken en kook hem in 25 minuten gaar in kokend water.Laat hem uitlekken en verwijder vel en graten.Trek het visvlees met een vork in kleine stukjes.Kook intussen de aardappels in de schil gaar.Giet ze af,schil ze en stamp ze in een grote pan tot puree.Verhit de lepel olijfolie in een koekenpan.Voeg ui en knoflook toe en roerbak ze in 5 minuten zacht maar niet bruin.Haal ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.Roer vis,ui en knoflook door de aardappelpuree.Roer de peterselie en de kappertjes erdoor.Voeg royaal peper toe.Meng het losgeklopte ei erdoor.Laat de puree afgedekt 30 minuten in de koelkast staan en breng hem op smaak met peper en zout.Verhit een laagje olie van 5 centimeter in een frituurpan tot 180 graden.Laat eetlepels vismengsel in de olie glijden en frituur ze in 8 minuten goudbruin en gaar.Frituur er niet meer dan 6 tegelijk,anders koelt de olie teveel af en zuigen de visballetjes zich vol met olie.Dit recept is goed voor 20 visballetjes.Laat de balletjes uitlekken op keukenpapier.Serveer ze meteen met aïoli als dipsaus.Garneer met peterselie.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst