KookJij

Recept voor Steak á la Pinot Noir

Een heerlijk steak á la pinot noir recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 100 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Bestrooi het vlees met zout en peper
Leg ze in een schaal en voeg de wijn en olijfolie toe.
Laat dit minimaal 1 uur marineren.
Dep het vlees droog en bak ze met de boter krokant in de pan.
Haal ze uit de pan in een schaal voor 10 min. in de oven op 100 graden C.
Blus de braadpan met de marinade.
Voeg het sjalotje en de knoflook toe en laat koken tot de sjalot helemaal zacht is, en de wijn is ingekookt.
Haal van het vuur en roer er de boter door.
Snij het vlees in plakken, giet de saus erbij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

slaatje

slaatje zegt:
Dank voor de reactie. Ik ga het deze week of volgende week maken. :p
bertal

bertal zegt:
Slaatje je moet ongeveer 4 el boter gebruiken om te braden, de rest van de boter moet je gebruiken om de saus op te monteren.
veel succes
m.v.g. Bert Allers
slaatje

slaatje zegt:
Hallo Bert Allers, lekkere recepten hebt u meestal, ik heb al vaak geprobeerd zoals ik ook dit wil proberen, maar hoe zit het met de boter? Moet je 4/6 el boter gebruiken om de steaks te braden, zo ja, hoeveel boter heb je dan nodig om naderhand bij de saus te voegen.
M.vr.ge.Gerda:p