KookJij

Stamppotje van romanesco en koolraap

Een heerlijk stamppotje van romanesco en koolraap recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Stamppot
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: mezelf
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Stamppotje van romanesco en koolraap te bereiden

Stoom de roosjes + de reepjes koolraap 20 min.
Stoom de aardappels 30-35 min. (tot gaar).
Stamp alles door elkaar, tesamen met de anjovis.
Voeg de sojasaus toe, bij scheutjes.
Voeg wat z/p toe op smaak en laat 1 nacht staan.
Verwarm, voeg het uitje toe en laat carameliseren en dien op.

Mijn kookverhaal (Hans de vos)

Uitjes hoeven niet volledig gecarameliseerd te zijn.
Romanesco is ook erg lekker na het stomen, koolraap heeft nog een bite.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

AnnikaT

AnnikaT zegt:
Goed Hans! En nu zijn de rapen gaar! hihi
hns

hns zegt:
Anna, helemaal goed, is aangepast. Kun je me svp nog een keer het adres geven, ik wil graag een kaart sturen, als dat nog kan. Bedankt, grt Hans:):):)
Anna

Anna zegt:
Hans,
even vraagje: is deze zin compleet?
"Uitjes hoeven volledig gecarameliseerd te zijn."

Groetjes,
Anna.
slaatje

slaatje zegt:
Is beter bekend onder de naam Romanesco. Het is een groene puntige kool, de roosjes doen mij altijd denken aan puntmutsjes. Groetjes Gerda:p:p:p
wouros

wouros zegt:
Is het misschien een andere benaming voor broccoli omdat je het over roosjes hebt.
Jenny (Aussie)

Jenny (Aussie) zegt:
Sorry voor het lastigvallen Hans, maar wat is Romano kool? Gr.Jenny
hns

hns zegt:
Ik heb het voorverpakt gekocht. h
Liske

Liske zegt:
Koolraap weegt ooit wel een kilo. Wat kan ik met de resten doen, zijn die in te vriezen? Dit recept past ook wel bij de vergeten groenten!