KookJij

Spritsen

Een heerlijk spritsen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Lambert
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Spritsen te bereiden

De boter roeren met de basterdsuiker. Ei, vanillemerg en zout toevoegen en dit samen lang door elkaar heen roeren. De bloem toevoegen en roeren, totdat een zachte schuimachtige massa ontstaat en deze overdoen in een spuitzak met een grove mondstuk. De massa in heen en weer golvende banden op een beboterende bakplaat spuiten. De spritsen in de oven zetten (150C.) 15 à 20 min.bakken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna

Anna zegt:
Ik heb geen idee, Arjo. Als je dit recept stap voor stap opvolgt, zou het niet mogen mislukken:(:? (Misschien de oven een tikje hoger?;))
Arjo

Arjo zegt:
@anna: enig idee wat er de oorzaak van kan zijn dat onze koekjes geen koekjes geworden zijn?
Rose

Rose zegt:
Steengoed recept! Ik heb 1 heel ei gebruikt, half roomboter en half margarine, 100 gram rietsuiker en 1 tl vanillesuiker. Op 150 graden heteluchtoven gingen ze er een minuut of 30 in - omdat ik ze graag goudbruin heb.
jesica

jesica zegt:
leuk recept en lekker alleen er staat in het begin de boter roeren met de boter niet echt slim maar was verukkelij:)
mevr lokker

mevr lokker zegt:
Kan ik sprits bakken met fijne kristalsuiker.
Arjo

Arjo zegt:
Welke boter moet je gebruiken? Wij hebben roomboter gebruikt maar onze mooi gevormde koekjes zijn gesmolten tot 1 grote plas.
Steef

Steef zegt:
Aangezien m'n spuitzak stuk was ben ik maar bolletjes gaan rollen. Héérlijk! Maar je moet écht wachten tot ze koel zijn :p O, enne een heel ei is ook lekker :D
joyce

joyce zegt:
Wat een lekkere spritsen zeg!! Ze zijn hier achter elkaar opgegaan:D
lindsey de jong

lindsey de jong zegt:
Ik heb ze nog niet gemaakt maar ik hoop dat ze heel erg lekker zijn.

gr lindsey:p:p:p
joeri

joeri zegt:
heej makkelijk recept, het duurde alleen wat lang voor ze klaar waren dus heb ik de temperatuur wat hoger gezet op 175C. dat ging wat sneller. toch bedankt.
gr Joeri
Eddy

Eddy zegt:
Geweldig recept. Ik heb het iets aangepast omdat ik lui ben (heel ei ipv half ei, suiker ipv basterdsuiker en 2 zakjes vanillesuiker ipv vanillemerg) maar zonder dit recept als basis was me dat niet gelukt! Dank je wel!

Mvrgr Eddy
emma

emma zegt:
vanille merg is de binnenkant van een van een vanillestokje. Dat kun je eruit schrapen met een lepeltje, en toevoegen aan je recept voor een fijne smaak.;)
san

san zegt:
okee, nadine, dankje !!

Nadine

Nadine zegt:
San, ik weet niet of het hetzelfde is maar ik gebruik altijd vanille suiker:D
san.

san. zegt:
wat is vanillemerg ?
moet dit er persé in, of zijn ze ook wel lekker zonder ?