Recept
« Terug naar recepten
					
						Speculaas-cheesetaart
						PT45M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Speculaas-cheesetaart
Een heerlijk speculaas-cheesetaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Sascha ten Brink
								
																
									Bereidingstijd:
									 45 min
								
								
									Personen:
									8 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Nagerechten - Koud
- > Taarten, gebak & ijs - Gebak
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											1
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									feestmaand 231112 - R. Bakker 231112
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Speculaas-cheesetaart te bereiden
  Bodem:
Verkruimel de speculaaskoekjes met de hand in een kom of stop ze in een plastic zakje en klop ze fijn met de deegroller.
Smelt de boter in de pan en zet het vuur uit.
Meng de koekkruimels onder de gesmolten boter.
Leg een vel bakpapier in een springvorm en doe er speculooskruimels in.
Druk goed aan zodat het een bodem vormt.
Zet dit voorlopig in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 160°C.
Doe de Philadelphia met de suiker en vanille in een kom en klop dit goed samen tot een dik mengsel.
Doe er dan de eieren bij en meng goed.
Klop nog even aan volle snelheid alles onder elkaar.
Zet wat sterke koffie.
Giet de helft van het kaasmengsel bovenop de speculoosbodem. Dompel de rest van de speculaaskoekjes kort onder in de koffie en maak er een laagje mee.
Giet daarbovenop de rest van het kaasmengsel.
Zet de taart in de oven en leg onder in de oven een schaal met wat water in, zodat de taart niet gaat barsten.
Bak de taart 30 à 40 minuten tot de bovenkant er stevig en gelig uitziet. Laat de taart even afkoelen en zet hem een nacht in de koelkast.
Je kan hem voor het serveren nog afwerken met wat fijn gekruimelde speculoos bovenop.
									Verkruimel de speculaaskoekjes met de hand in een kom of stop ze in een plastic zakje en klop ze fijn met de deegroller.
Smelt de boter in de pan en zet het vuur uit.
Meng de koekkruimels onder de gesmolten boter.
Leg een vel bakpapier in een springvorm en doe er speculooskruimels in.
Druk goed aan zodat het een bodem vormt.
Zet dit voorlopig in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 160°C.
Doe de Philadelphia met de suiker en vanille in een kom en klop dit goed samen tot een dik mengsel.
Doe er dan de eieren bij en meng goed.
Klop nog even aan volle snelheid alles onder elkaar.
Zet wat sterke koffie.
Giet de helft van het kaasmengsel bovenop de speculoosbodem. Dompel de rest van de speculaaskoekjes kort onder in de koffie en maak er een laagje mee.
Giet daarbovenop de rest van het kaasmengsel.
Zet de taart in de oven en leg onder in de oven een schaal met wat water in, zodat de taart niet gaat barsten.
Bak de taart 30 à 40 minuten tot de bovenkant er stevig en gelig uitziet. Laat de taart even afkoelen en zet hem een nacht in de koelkast.
Je kan hem voor het serveren nog afwerken met wat fijn gekruimelde speculoos bovenop.
 
                    





 
					 
									
brinkie1970 zegt:
Ik denk dat je de frambozen voordat je gaat serveren erop moet doen en daarover eventueel wat fijngekruimelde speculoos/speculaaskoekjes erover doen.
Groetjes Sascha