KookJij

Spareribs met piment

Een heerlijk spareribs met piment recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 105 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Libelle
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Spareribs met piment te bereiden

1. meng de ketchup, de sojasaus, de olijfolie, het pimentpoeder, een snuifje witte peper en zout in een kom. Bestrijk het ribstuk aan beide kanten met flink wat van deze marinade en zet het 1 uur in de koelkast.
2. Leg het ribstuk op een rooster met daaronder een grote bakplaat. Zet een 30-tal minuten in het midden van een voorverwarmde oven van 140°C en vervolgens nog eens 10 minuten op 190°C.
3. Bestrijk het vlees tussendoor met de rest van de marinade. Serveer met een frisse, groene salade of een tomaat-komkommersalade.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Lizemie2

Lizemie2 zegt:
Dag Asterix,

Piment is een (Spaanse) peper die lijkt op een kleine, smalle paprika
asterix

asterix zegt:
Hi Lize, Klinkt weer lekker, alleen wat is die piment d'Espelette voor spul? Is het hetzelfde als die bolletjes?
Mvg en eet smakkelijk, Asterix ;):p:D
doubels francine

doubels francine zegt:
Vooraf uw ribstukken even in een kalfsfond laten garen en dan marineren, de bereidingstijd in de oven is veel korter en vlees veel malser.
surinaamse

surinaamse zegt:
:)Leuk recept en lekker eenvoudig.
Ga het vandaag uitproberen.