KookJij

Spaghetti met asperges in romige mascarponesaus en warm gerookte zalm

Je weet op voorhand nooit wanneer het aspergesseizoen start, maar wel wanneer het eindgt. Dus die beperkte tijd willen we er dan ook optimaal van genieten. Het is niet zo, dat na 24 juni de asperges niet meer lekker is, maar de plant moet loof maken en aansterken om de winter te overleven om het volgend jaar wederom een rijke oogst te kunnen leveren.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Spaghetti met asperges in romige mascarponesaus en warm gerookte zalm te bereiden

  1. Kook de stukjes asperges in water waarin het halve bouillonblokje is opgelost en een flinke scheut melk is toegevoegd 7 minuten.
  2. Giet het meeste vocht af en vang het op.
  3. Laat de asperges 10 minuten van het vuur af in de rest van het vocht met deksel op de pan doorgaren.
  4. Kook de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking in het opgevangen vocht gaar.
  5. Verhit ondertussen een scheutje olie in een pan en fruit de gesnipperde sjalot.
  6. Roer de mascarpone los met een scheutje melk en voeg dit toe.
  7. Breng de saus op smaak met een kneepje citroensap , rasp en gemalen peper.
  8. Voeg de uitgelekte spaghetti en een scheutje kookvocht toe en werk er voorzichtig de stukjes asperges doorheen.
  9. Werk het gerecht af met vlokken warm gerookte zalm en gesnipperde peterselie

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Heel smakelijk en erg snel klaar.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst