KookJij

Recept voor Spagettini met pesto, tomaat en mozarella

Een heerlijk spagettini met pesto, tomaat en mozarella recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pasta's
  2. > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Kook de spagettini in 5 minuten gaar, voor wat stevige bite, kook je het 4 minuten. Spoel de pasta af onder koud water en laat het goed uitlekken. Snij de tomaten en mozzarella in blokjes en doe in de kom. Doe er de yoghurt, crème fraîche, pesto bij en maak op smaak met peper en zout. Doe er op het laatst de fijngesneden basilicum bij en zet het in de koelkast tot het lekker koud is.

Mijn kookverhaal (Karin Lotterman)

Heb dit recept zelf verzonnen, in de hoop dat het net zo lekker zou smaken als ik dacht. En ik had het niet mis. Het was verukkelijk! Erg lekker als het zo warm is je geen zin hebt om 's avonds lang in de keuken te moeten staan. Dan maak je het gewoon 's morgens.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

k_lotterman

k_lotterman zegt:
Er zit helemaal geen saus in deze pasta, alleen yoghurt en creme fresh. Het is gewoon een koude pasta,niks meer en niks minder. Enne, ik ben niet zo'n proffesionele kookgek dat ik weet hoe de regels zijn bij welke saus je welke pasta moet eten. Ik eet gewoon wat ik er lekker bij vind;)
Henk van Haandel

Henk van Haandel zegt:
Vraag me af waarom je voor deze stevige saus spagettini kiest. Dacht dat de vuistregel was: dunne pasta dunne saus, dikke pasta dikke saus?
bengel6300

bengel6300 zegt:
Even morgen maken met de warmte zal het aangenaam zijn en fris;)
k_lotterman

k_lotterman zegt:
Dank je wel Annika! Lief van je.;)
AnnikaT

AnnikaT zegt:
Waardering: dikke tien!!