Recept
« Terug naar recepten
					
						Spaanse rode linzensoep met chorizo en tomaat
						PT60M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Spaanse rode linzensoep met chorizo en tomaat
Spaanse rode linzensoep met invloeden van Noord Afrika. Een soep zoals
je die in Andalusië kunt verwachten. De ras el hanout en harissa zijn
typische Noord Afrikaanse ingrediënten terwijl de chorizo de soep toch wel
een echt Spaans karakter geeft. Deze smeltkroes van smaken maken het
tot een overheerlijke soep.
            
            
					
									Recept van:
									Wilmie Willemse
								
																
									Bereidingstijd:
									 60 min
								
								
									Personen:
									10 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Soepen - met Groente
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Spanje
								
																								
									Keuken:
									Europese
								
																								
									Bron:
									Eigen recept
								
																								
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Spaanse rode linzensoep met chorizo en tomaat te bereiden
- Verhit olie in een pan en fruit hierin uiensnippers en fijngesneden bleekselderij tot glazig.
- Voeg de fijngehakte knoflook en Spaanse peper toe, alsmede de ras el hanout, komijn en korianderpoeder (ketoembar) en bak dit 1 minuut mee.
- Doe de tomatenblokjes, snoep (of kers)tomaatjes, harissa en soepblokken erbij en voeg ook de linzen toe.
- Roer alles om en voeg 2 liter water (uit de waterkoker) toe.
- Breng het geheel aan de kook, zet het vuur klein en laat dit ongeveer 30 minuten zachtjes pruttelen tot de linzen uiteenvallen.
- Voeg eventueel meer water toe en maak de soep op smaak met peper, zout en eventueel nog groentebouillon, zodanig dat je de smaak goed vind.
- Schep de soep in borden en doe er wat fijngesneden chorizo en verse koriander op.
 
                    




 
					
