KookJij

Soupe à l'oignon

Een heerlijk soupe à l'oignon recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Libelle bistro
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Soupe à l'oignon te bereiden

1. Pel de uien en snipper ze fijn.
2. Laat de boter smelten in een diepe kookpan. Doe er de uien bij en een half kopje water. Laat ongeveer 30 minuten, onafgedekt, op een heel zacht vuur staan, tot praktisch alle vloeistof verdampt is. De uien zijn dan héél gaar én lichtjes gekarameliseerd.
3. Schenk er de bouillon bij en breng aan de kook. Laat nog 1 minuut doorkoken.
4. Voeg er de room aan toe en pureer de soep met de staafmixer. Kruid ze naar smaak bij met peper en zout.
5. Snij het stokbrood in plakjes. Strooi er de kaas op en zet kort onder de hete grill, tot de kaas begint uit te smelten. Serveer de soep goed heet, met de warme kaastoasts.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst