Recept
« Terug naar recepten
					
						Souffle van limburgse kaas met saus van perenstroop
						PT40M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Souffle van limburgse kaas met saus van perenstroop
Een heerlijk souffle van limburgse kaas met saus van perenstroop recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Marijke Geurts
								
																
									Bereidingstijd:
									 40 min
								
								
									Personen:
									8 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Makkelijk & snel - Warm
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											4
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Souffle van limburgse kaas met saus van perenstroop te bereiden
  Smelt de kaas met de creme fraiche. Klop er van het vuur af een voor een de 4 dooiers en het aardappelmeel door. Laat afkoelen. Klop eiwitten met iets zout (luchtig stijf). Spatel het behoedzaam door de afgekoelde kaasmassa. Doe dit vlak voor dat ze de oven in gaan. Verwarm de oven voor. Beboter zorgvuldig 8 soufflepotjes. Vul de bakjes met de massa en zet au bain- marie 15 min in de oven op 200 graden. Gebruik warm water voor de au bain-marie, het moet in ongeveer 20 min. klaar zijn. Saus: verwarm de cream sherry; los daar de perenstroop in op en voeg de tijmblaadjes toe, kook in tot een dikke saus. Presentatie: garneer de bordjes met een paar blaadjes sla en een  spiegeltje saus, stort de souffle's op bordjes. Geef de rest van de saus er in bakjes op tafel bij. Serveer hier limburgs roggebrood bij.  
									 
                    




 
					