KookJij

Songkran-eieren

Een heerlijk songkran-eieren recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Thailand
Keuken: Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Songkran-eieren te bereiden

De eieren in acht minuten hard koken. Laten schrikken, pellen en op keukenpapier leggen. Pureer in een keukenmachine sjalotjes, knoflook, gedroogde pepertjes, verse pepers en trasi tot een pasta. Voeg twee eetlepels heet water toe en laat de machine nog even draaien.
Verhit de olie in een wok. Roerbak hierin de eieren tot ze aan alle kanten een lichtbruin kleurtje hebben. Haal ze uit de wok en zet ze even apart.
Roerbak in de achtergebleven olie het mengsel uit de keukenmachine gedurende een minuut of vier op een niet te hoog vuur. Voeg zout, bruine suiker, tamarindepasta en anderhalve deciliter water toe. Breng dit aan de kook en laat dan de eieren een paar minuten al roerend mee sudderen. Leg ze op een schaal en laat ze iets afkoelen. De komkommer in dunne plakjes snijden. Halveer de eieren eventueel voor het serveren. Garneer de schaal met de schijfjes komkommer en takjes koriander. Geef er een kommetje met gebakken uitjes bij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst