KookJij

Somlói galuska

Een heerlijk somlói galuska recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Kinderen - Gebak
  2. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Hongarije
Keuken: Balkan
Bron: Oma
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Somlói galuska te bereiden


Boter en de bloem twee rechthoekige cakevormen.

Verwarm de oven tot 180 C

Maak een vanille en een chocoladecake als volgt : scheidt het eiwit van de dooiers. Klop de dooiers met suiker tot ze dik en en schuimend zijn.

Vermeng ze met de bloem. Sla het eiwit tot het stijf is en vermeng het in het beslag.

Verdeel het cakebeslag in twee delen.

Voeg aan één deel 2 eetlepel cacao met kop toe en aan het andere deel vanille smaakstof.

Zet elke beslaf in de cakevorm.

Bak bedie vormen ongeveer 15 min, tot de cakes vanaf randen van de vorm komen.

Haal de Cakes uit de vormen en laat ze op een rooster afkoelen.

Bereid de walnotenroom door de walnoten met de boter, de melk, de bloem, de suiker en de rum te mengen.

Breng het mengsel aan de kook, onderstussen goed roeren, haal het daarna van het vuur en laat het afkoelen.

Spreid het mengsel over één van de cakes, bestrooit met rozijnen en zet de andere cake er bovenop.

Om de chocoladeroom te maken, mengt u de melk met het geslagen ei, de boter, de bloem, de suiker en de cacao. Verwarm langzaam terwijl u langzaam roert totdat het dik wordt. Niet koken!

Laat het een beetje afkoelen en verdeel het dan op de bovenkant van de cake en leg deze weg om te rusten.

Wanneer de room stijf is, snijd de cake in kleine vierkante stukken en stapel hen op een schotel op. Meng de melk met 50 g suiker en de rum, giet deze over de cake.

Verfraai met slagroom.

Alvorens op te dienen, meng de resterende cacao met suiker en wat water om een dikke saus te maken en over de slagroom te gieten.

Mijn kookverhaal (Camilla Uitermark)

Vergelijkbaar met de Italiaanse Terramisu

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst