KookJij

Soep : sorrel, lettuce soup , ofwel zurkel ,veldslasoep

Een heerlijk soep : sorrel, lettuce soup , ofwel zurkel ,veldslasoep recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Soep : sorrel, lettuce soup , ofwel zurkel ,veldslasoep te bereiden

Boter laten smelten en de gesneden groenten toevoegen , deze goed opstoven . Regelmatig bouillon toevoegen. Als laatste de suiker , zurkel en kruiden toevoegen. Laat zachtjes 30 min. pruttelen en zeer goed mixen . Serveer zeer warm in bord en garneer desnoods af met velsla en gemalen peper .

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

derbyke

derbyke zegt:
Hallo Henk van Haandel , De smaak van zurkel is licht zurig, bereiding zoals spinazie. Je kan het ook gebruiken in soepen, omeletten en sauzen, maar ook enkele blaadjes als smaakmaker in een slaatje kan prima.Groetjes van ons 3 :);):p
cindyvanbrakel

cindyvanbrakel zegt:
Even op zoeken op google...kleine moeite .;)
Henk van Haandel

Henk van Haandel zegt:
Wat is zurkel?