KookJij

Soep: heldere kwartelsoep met groenten en gerookte spekblokjes

Een soepje uit de doos van onze sloebers oktober 2016
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke, Elmo & Bondy
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Soep: heldere kwartelsoep met groenten en gerookte spekblokjes te bereiden

  1. Kuis de kwartels op en dep deze zeer droog, bak deze goed aan in boter samen met de gerookte spekblokjes. Voeg de uitgeperste look toe de gember fijn geraspt, kruiden naar smaak met peper, komijn en fleur de sel. Voeg water toe en laat 90 min op een zacht vuur pruttelen. Ajuin fijn snijden, wortelen in fijne ringen snijden, porei evenzeer in ringen snijden en de selder in maantjes snijden.  Stoof deze groenten aan in boter en voeg de bouillon toe laat verder sudderen op matig vuur. Haal het vlees uit de getrokken bouilon de bouillon door een zeef doen en deze toevoegen aan de groenten. Verwijder het vlees van de kwartels en snij fijn voeg deze samen met het spek bij de soep. Warm zeer goed op en verdeel op borden afgewerkt met gemalen peper en peterselie.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten. Halloween soepje uit de doos van onze sloebers oktober 2016

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

PPMM WITTGEN

PPMM WITTGEN zegt:
Beste Hilde,
In dit recept zijn de hoeveelheden wat duidelijker gesteld maar ik had nu tekstueel wat vragen.
- Hoe kan het recept voor 4 personen zijn terwijl u 1 l water en 1 l gevogeltebouillon gebruikt?
- In de derde regel (Bereiding) voegt u water toe aan de kwartel met kruiden. Is dat de 1 L water uit het voorschrift?
- Het helder zeefvocht voegt u toe aan de gevogeltebouillon met gestoofde groenten?
- In regel 5 voegt u bouillon toe aan de groenten-mix. Is dat de 1 L gevogelte bouillon die u toevoegt?
- Daarna schrijft u "haal het vlees uit de bouillon". Is dat de bouillon van 1l water met kwartel en zeeft u de gerookte spekblokjes en kruiden daaruit?
- daarna voegt u spekjes toe die u eerst weer hebt uitgezeefd. Hoe zit dat?
- In het eindresultaat cq. soep zit de ook de in regel 5 gegaarde groente ? Is dat correct?
Mvg
Paul