KookJij

Soep: Erwtensoep 19 januari 2013

Een heerlijk soep: erwtensoep 19 januari 2013 recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
  2. > Soepen - met Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Soep: Erwtensoep 19 januari 2013 te bereiden

Spek krokant aanbakken in een ketel.
Verwijder het spek uit de ketel en bak hier de ajuin grof gesneden en aardappelen evenzeer grof gesneden aan, voeg een beetje bouillon toe er roer alles goed onder elkaar.
Voeg de erwten toe (hou 200 gr erwten aan de kant) en laat op een zacht vuur sudderen, voeg regelmatig de bouillon toe. Mix de soep en warm zeer goed op.
Rookworst in schijven snijden.
Beleg de sneden brood met rookworst, kaas, een deel erwten, zet onder de grill.
Voeg het spek en rookworst bij de soep evenzeer de erwten.
Serveer deze soep zeer heet met het broodje.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Liske

Liske zegt:
Natuurlijk zal deze soep heel lekker zijn, het heeft alleen weinig met snert te maken! De reactie van Peterbeug begrijp ik dan ook niet: er staat toch echt erwtensoep en niet: snert! Diepvrieserwten worden zeker niet gebruikt voor snert.;)
derbyke

derbyke zegt:
Hallo peterbeug, dat weten we ook weeral, wie weet maak ik volgende keer de echte snert. Anna had al tips gegeven, we komen er wel uit maar het Belgisch soepje mag er zeker wezen denk ik :);):p
peterbeug

peterbeug zegt:
Beste kook dames en heren, holl. snert is zo: buikspek, hamschijf, krabbetjes, rookworst, spliterwten, wortel, prei, knolselderij, selderij, ui, peper en zout meer is het niet, makkelijk toch.
Anna

Anna zegt:
De Hollanders eten deze soep ook als maaltijdsoep, dus zoals wij zeggen: "de lepel moet er rechtop in blijven staan":p
En idd, er gaat varkensvlees in, zoals; een poot/hamschijf, krabbetjes, schouderkarbonades, wat men maar lekker vindt.:D;):p
XX
derbyke

derbyke zegt:
Erwtensoep op mijn manier met een fantasieke als afwerking :) zal wel niet de echte Hollandse snert zijn jullie gebruiken er ook nog hamlappen bij geloof ik. :);):p
Anna

Anna zegt:
Dat is nog eens een fijne variant op de Hollandse snert ;):p:D