KookJij

Recept voor Soep : De zeven dwergen Stoetel

Een heerlijk soep : de zeven dwergen stoetel recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
  2. > Soepen - met Vis
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Courgetten, ajuin, knolselder en wortel in blokjes snijden. Porei in ringen.
Zalm en victoriabaars in stukjes snijden.
Stoof de groenten aan in een beetje boter, kruid deze en voeg regelmatig de bouillon toe. Laat deze op een zacht vuur sudderen als laatste de vis en clams toevoegen. Gaan de clams open, serveer dan de soep zeer warm op bord en garneer desnoods af met verse fijn gesnipperde bieslook .

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

derbyke

derbyke zegt:
Clams of noordkrompen genoemd ze hebben verschillende bijzondere kleuren . Je kan ze een beetje vergelijken met een oester , kan evenzeer rauw geserveerd worden.En dank voor je complimentje het doet me veel plezier om dit te lezen .Groetjes van ons 3 :);):p
derbyke

derbyke zegt:
Hallo ton nieuwpoort ,de zeven dwergen van sneeuwwitje zul je wel kennen "stoetel" is een van de zeven.Mijn "volwassen dochter" is een echte disney fanaat ik dacht waarom altijd een gerecht een naam geven gelijk nu bv vissoep ... eens iets anders de zeven dwergen soep nog een dwerg soep te gaan en dan nog sneeuwwitje soep ;)
ton nieuwpoort

ton nieuwpoort zegt:
Beste Hilde,
Met interesse las ik je Zeven Dwergen Stoetelsoep recept. (Hoe kom je eigenlijk aan die naam?)
Welke tweekleppigen soort bedoel je met "clams"? Gewone (Zeeuwse) mosselen, Kokkels of nog een andere? Aan de schelp op te foto te zien is het wat anders, maar welke soort dan?

Groeten, Ton

PS Ik geniet altijd van je recepten en voeg ze dikwijls toe aan mijn privé-verzameling.