KookJij

Snelle roerbak met grote garnalen en zwarte bonensaus

Deze gezonde en zeer snelle roerbak heb je in een mum van tijd op tafel staan. Ik heb broccoli, champignons en ui gebruikt omdat ik dat toevallig in huis had maar je kunt ook variëren met paprika, Chinese kool, sugarsnaps of peultjes of je neemt gewoon een zak gesneden roerbakgroenten. Ook heb ik voorgekookte udon noedels gebruikt, lekker makkelijk als je tijdgebrek hebt.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Wokken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Snelle roerbak met grote garnalen en zwarte bonensaus te bereiden

  1. Snij de broccoli in roosjes en overgiet ze met kokend water, laat dit 5 minuutjes staan en laat het uitlekken.
  2. Verhit de olie in een wok en roerbak de garnalen 1 minuut op een hoog vuur.
  3. Doe de uitgelekte broccoli in de wok en roerbak dit 3 minuten op een hoog vuur mee.
  4. Voeg de gesneden ui en champignons toe en roerbak dit ook nog ongeveer 2 minuten mee.
  5. Meng intussen dezwarte bonensaus met het water en de suiker tot een glad geheel en voeg dit aan de roerbak toe. Schep alles doorelkaar en doe er dan eerst de noedels en dan de cashewnoten en de gehakte koriander erbij. Schep alles doorelkaar.
  6. Serveer met een partje limoen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst