KookJij

Slavinken

Een heerlijk slavinken recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Slavinken te bereiden

-Alle ingredienten buiten het spek goed met mekaar vermengen.
-Van het gehaktmengsel 4 rollen maken en even in de koelkast laten opstijven (15 minuten).
-De plakken spek per 2 naast mekaar leggen, overlappend en daar een gehaktrol opleggen.
-Het spek om het gehakt heen rollen, ook de uiteindes bedekken.
-Dit herhalen met het overige spek.
-In wat boter rondom bruin bakken op middelhoog vuur, dan het vuur zacht zetten en een scheutje water toevoegen en verder laten garen tot het water verdampt is.
-Regelmatig omkeren.

Mijn kookverhaal (monique ottenbros)

Het is heel lekker om door het gehakt wat kleine blokjes kaas mee te mengen of een reep kaas van 1 cm dik over de lengte in de rolletjes te verstoppen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst